Државно првенство во атлетика 2018


ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО АТЛЕТИКА ЗА ОСНОВНИ УЧИЛИШТА 2018

На 11 мај 2018 во Куманово се одржа Државното првенство во атлетика за основни училишта на кое учествуваа и учениците од ООУ Крсте Мисирков и ги постигнаа следниве резултати:

Ред. бр.Име и презимеОдд.ДисциплинаРезултатПласман
1Новица Милошевски9-3Скок во височина1552
2Даниел Петров9-2Скок во височина1553
3Мартина Илиевска9Фрлање ѓуле7.523
4Новица Милошевски9-34 х 100м53.442
5Даниел Петров9-24 х 100м53.442
6Давид Петковски9-34 х 100м53.442
7Ален Машовиќ8-34 х 100м53.442
8Петар Хаџикимов7-360м8.934
9Виктор Петковски7-360м9.8319
10Мартин Николовски9-3600мDNF 
11Ален Машовиќ8-3Фрлање ѓуле11.734

Им честитаме на успехот