Државно првенство во карате 2018


На државното првенство во карате за основни училишта 2018, во организација на федерацијата на училишен спорт на Македонија, одржано на 18 мај 2018 година во Велес, нашиот ученик  Мерис Зверотиќ од 7-1 одд беше нашиот единствен преставник од ООУ Крсте Мисирков и истиот го освои првото место и освои златен медал на Државното првенство за основни училишта.