Бронзен медал за Сара Тошевска на јуниорска македонска математичка олимпијада


На 08.06.2021 год. (вторник) се одржа јуниорска македонска математичка олимпијада. На натпреварот учествуваше ученичката од Сара Тошевска 9-1 одд и освои бронзен медал. Честитки за постигнатиот успех и многу успеси во понатамошното образование. Натпреварот се одвиваше на Природно математичкиот факултет, по соодветни протоколи, а ја спроведе и реализираше комисија составена од членови на СММ.