Учество во EU CodeWeek M:EE Timecraft Live Lesson


На 26.01.2021 година учениците од ООУ „Крсте Мирисков“ Скопје имаа можност да учествуваат на интернационален настан EU CodeWeek M:EE Timecraft Live Session. За време на настанот учениците заедно со ученици од различни Европски држави имаа можност да навелзат во тајните на програмирањето преку една од нивните омилени игри Minecraft. Minecraft Education Edition експерти им овозможува на нашите ученици да стекнат на вештини за кодирање преку игра.