Посета на Францускиот институт


На 25.05.2023 година нашата Франкофонска секција со наставничката Весна Димитровска, беше во посета на Францускиот институт. Учениците се запознаа со можностите кои ги нуди институтот, библиотеката и медијатеката. Голема благодарност до институтот за книгите и списанијата кои ги донираше за нашата мала француска библиотека.