Еколошки час во рамки на одбележувањето на Европската Недела на Мобилност


Во рамки на одбележувањето на Европската Недела на Мобилност на 18.09.2023 година во ООУ „Крсте Мисирков“ Гази Баба се одржа еколошки час со ученици од шесто одделение. Часот беше реализиран од страна на м-р Александра Петровска, претставник од ЗЕОООП Скопје.
Европската недела на мобилност ја организираат општина Гази Баба во соработка со Македонски Зелен Центар. Европската недела на мобилност е европска иницијатива која оваа година се организира под мотото „Движи се рационално, штеди енергија“, промовирајќи свесна и одговорна употреба на енергија во секојдневниот живот.