Спортски активности


Во училишната спортска сала „Бобан Ивановиќ“ во рамки на ООУ „Кирил и Методиј“ - Стајковци, на ден 21.12.2023 година се организираа спортски активности за учениците од 5-то одделение во одделенска настава под мотото „Кошарката моја игра“ каде учество земаа ученици од сите основни училишта од Општина Гази Баба. Целта на оваа активност е промоција на кошарката како спорт и вклучување на учениците од најмала возраст во спортските натпревари. Во прилог се дадени првопласираните три екипи:
1 место ООУ „Дане Крапчев“
2 место ООУ „Вера Јоциќ“
3 место ООУ „Крсте Мисирков“