24 Јануари - Меѓународниот ден на образованието


Нашите ученици го одбележаа 24 Јануари - Меѓународниот ден на образованието. Клучните пораки кои ги истакнавме, беа цитати од познати личности.
- Образованието е најмоќното оружје што можете да го употребите за да го промените светот - Нелсон Мандела.
- Најголемата надеж на секоја земја лежи во примерно школување на младите - Еразмо Ротердамски.
- Образованието, тоа е она што останува откако ќе заборавите сè што сте научиле во училиште - Алберт Ајнштајн.
- Образованието е златниот клуч до слободата - Џорџ Вашингтон Карвер.